Ben Nevis 17 Years Old Ingelred Cask 482 59% 2004


5.0 sterren - 1 professionele reviews
€ 110,00 (excl. BTW)
133,10 (in. BTW)
buy with
(max. 7)
Distileerderij Ben Nevis
Bottelaar Blackadder
Serie Ingelred
Gebotteld voor Ingelred Whisky with an Edge
Gedistilleerd op 10.2004
Gebotteld 04.2022
Land Schotland
Streek Highlands
Leeftijd 17
Cask Type 1st Fill Bourbon
Vatnummer 482
Alcohol percentage 49
Inhoud 0,70
Conditie In Orginal Box
Etiket Perfect
Voorraad 7

Professionele reviews

BOW (89)

Ben Nevis 17 jaar oude Ingelred Cask 482: Een Betoverende Bourbonrijping

De Ben Nevis-distilleerderij, gelegen aan de voet van de iconische Ben Nevis-berg in de Schotse Hooglanden, staat bekend om het produceren van whisky's van uitzonderlijke kwaliteit en karakter. Onder het indrukwekkende assortiment van uitdrukkingen springt de Ben Nevis 17 jaar oude Ingelred Cask 482 eruit als een bewijs van de toewijding van de distilleerderij om opmerkelijke single malts te creëren.

Gedistilleerd in oktober 2004 en gebotteld in april 2022, werd deze specifieke uitgave zorgvuldig gerijpt in een first-fill Bourbonvat, waardoor de whisky de rijke en kenmerkende smaken van het Amerikaanse eikenhout kon absorberen. Als een onafhankelijke botteling door Blackadder voor hun gerenommeerde Ingelred-serie, toont het de expertise en zorgvuldige selectie die door deze bekende bottelaar wordt toegepast.

Bij het ruiken biedt de Ben Nevis 17 jaar oude Ingelred Cask 482 een heerlijke mix van aroma's. Duidelijke tonen van citroenschil roepen een verfrissende citrusexplosie op, terwijl hints van marshmallows een vleugje zoetheid toevoegen. De aanwezigheid van pure chocolade zorgt voor een verleidelijke rijkdom, aangevuld met de genuanceerde essentie van gedroogd fruit. Subtiele ondertonen van verbrande suiker voegen diepte en complexiteit toe aan het geheel.

Bij het proeven wordt de nadrukkelijke bourbonrijping duidelijk. Het gehemelte wordt getrakteerd op een exquise samenspel van smaken, waarbij gekonfijte suiker centraal staat. De zoetheid wordt in evenwicht gehouden door de pittige citrusnoten, wat zorgt voor een harmonieus contrast. De fluweelzachte textuur laat de whisky moeiteloos over het gehemelte glijden en biedt een werkelijk bevredigende en weelderige ervaring.

De afdronk is opmerkelijk lang en laat een blijvende indruk van gekonfijte suiker achter. Deze heerlijke zoetheid vormt de perfecte afsluiting van de reis en toont de duidelijke invloed van het bourbonvat. De Ben Nevis 17 jaar oude Ingelred Cask 482 toont hoe zorgvuldige rijping het beste in een whisky naar boven kan brengen, resulterend in een betoverende expressie die de zintuigen prikkelt.

Voor whisky-liefhebbers en verzamelaars vertegenwoordigt deze botteling een begeerd item voor elke kritische verzameling. De kunstzinnige combinatie van het vakmanschap van Ben Nevis en de expertise van Blackadder in het selecteren van vaten zorgt voor een whisky van uitzonderlijke kwaliteit. Of het nu wordt genoten op speciale gelegenheden of gekoesterd als een kostbare herinner

ing, de Ben Nevis 17 jaar oude Ingelred Cask 482 is een bewijs van de blijvende aantrekkingskracht en het vakmanschap van single malt Scotch whisky.


Aan favorieten toegevoegd